Çiftçiler, TARSİM Sigortası Hakkında Bilgilendirildi

İl Tarım Müdürlüğü ile TARSİM Bölge Müdürlüğü iş birliğiyle çiftçilere yönelik bilgilendirme toplantısı gerçekleştirdi

GÜNCEL 3.05.2024 15:41:00 0
Çiftçiler, TARSİM Sigortası Hakkında Bilgilendirildi

Haber: Bedrettin Şuay

Ardahan İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, merkez ve tüm ilçelerde, Tarım Sigortaları Havuzu (TARSİM) Bölge Müdürlüğü iş birliğiyle bir bilgilendirme toplantısı gerçekleştirdi. Toplantıda çiftçilere TARSİM sigortası hakkında detaylı bilgiler verildi.

Yapılan açıklamada, TARSİM sigortasının tarımla uğraşan kişileri olumsuz durumlara karşı koruyan devlet destekli bir sigorta türü olduğu vurgulandı. Devletin desteğiyle birlikte, hem tarım üreticilerinin hem de çiftçilerin zararın olumsuz etkilerinden korunmalarının sağlandığı belirtildi.

Ardahan İl Tarım ve Orman Müdürü, Muhammet Fatih Cineviz,  "Tarım sektörü, birçok riskle karşı karşıyadır. Doğal afetler, hastalıklar, zararlılar gibi pek çok faktör ürünlerin ve çiftçilerin geleceğini tehdit edebilir. Bu noktada TARSİM sigortası, çiftçilerimizi ve tarım üreticilerimizi bu olumsuzluklara karşı güvence altına alıyor. Devletimizin desteğiyle, çiftçilerimiz ürün kayıpları ve maddi zararlar konusunda endişe etmeden üretimlerini sürdürebilecekler" dedi.

Toplantıya katılan çiftçiler ise TARSİM sigortası hakkında daha fazla bilgi sahibi olduklarını ve ürünlerini bu sigorta ile güvence altına alacaklarını belirttiler.

Toplantı sonunda çiftçilere, TARSİM sigortasıyla ilgili broşürler ve iletişim bilgileri dağıtıldı. Çiftçiler, ihtiyaç duydukları takdirde TARSİM temsilcileriyle iletişime geçerek sigorta işlemlerini gerçekleştirebilecekler.

Ardahan İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, çiftçilerin bilinçlenmesi ve tarım sektörünün güçlenmesi adına benzer bilgilendirme etkinliklerini sürdüreceğini açıkladı.

 


1

Lezzet ustaları geleceğin aşçılarıyla uygulamalı eğitim yaptı

2

Leylek yuvasında yangın çıktı

3

Son tarih 31 Mayıs

4

Başkan Latif şah Sural, Şemsi Bayraktar'ı ziyaret etti

5

TÜBİTAK B-4006 Bilim Fuarı tamamlandı