Öğrenciler bilim fuarında yeteneklerini sergilediler

Ardahan Yunus Emre Anadolu Liseli ve Fen Liseli Gençler, bilim fuarında yeteneklerini sergilediler

EĞİTİM 3.05.2024 14:29:00 0
Öğrenciler bilim fuarında yeteneklerini sergilediler

Ardahan Yunus Emre Anadolu Lisesi ve Ardahan Fen Lisesi öğrencileri tarafından hazırlanan TÜBİTAK 4006-B Bilim Fuarı, büyük bir coşkuyla gerçekleşti. Ardahan Fen Lisesi'nin ev sahipliğinde düzenlenen etkinliğe, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcıları Akın Koç ve Atanur Sarıçam, Belediye Başkan Yardımcısı Murat Kayhan Zorba, İl Milli Eğitim Şube Müdürleri Metin Çoban ve Erhan Doğan, Eğitim Müfettişleri, Okul Müdürleri ve öğrenciler yoğun ilgi gösterdi.

Etkinlik boyunca,  iki okulun öğrencilerine ait 30'a yakın proje sunumu yapıldı. Öğrencilerin, bilimsel meraklarını ve yaratıcılıklarını sergiledikleri bu fuar, katılımcılar arasında büyük heyecan ve ilgi uyandırdı. Projeler arasında çevre dostu enerji sistemlerinden sağlık alanına kadar geniş bir yelpazede çalışmalar yer aldı.

İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Akın koç, etkinliğin ardından yaptığı açıklamada, öğrencilerin bilimsel yeteneklerini sergiledikleri için gurur duyduklarını belirtti. Ardahanımızın iki proje okulunun gençlerinin bilime olan ilgisinin ve yeteneklerinin desteklenmesi gerektiğini vurguladı. TÜBİTAK tarafından her yıl düzenlenen etkinlik bu yıl diğer uygulamalardan farklı olarak bilimsel değerlendirmeye tabi tutulmuş ve iki sınavlı okulumuz olan Ardahan Yunus Emre Anadolu Lisesi ve Ardahan Fen Lisesi projeleri TÜBİTAK tarafından desteklenmeye hak kazanmıştır.

Belediye Başkan Yardımcısı Murat Kayhan Zorba ise, gençlerin bilim ve teknolojiye olan ilgisinin kentin geleceği açısından son derece önemli olduğunu ifade etti. Bu tür etkinliklerin gençlerin yeteneklerini ortaya çıkararak onları teşvik ettiğini ve geleceğe umutla bakmalarını sağladığını dile getirdi.

Program sahipleri Ardahan Fen Lisesi Müdürü Aşkın Hüseyinoğlu ve Ardahan Yunus Emre Anadolu Lisesi Müdürü Faruk Kral ise proje yürütücülerine, öğrencilere, danışman öğretmenlere ve tüm katılımcılara teşekkür etti.

Etkinlik, öğrencilerin bilimle olan bağlarını güçlendirmeye ve onları geleceğin bilim insanları olarak yetiştirmeye yönelik önemli bir adım olarak değerlendirildi.


1

Lezzet ustaları geleceğin aşçılarıyla uygulamalı eğitim yaptı

2

Leylek yuvasında yangın çıktı

3

Son tarih 31 Mayıs

4

Başkan Latif şah Sural, Şemsi Bayraktar'ı ziyaret etti

5

TÜBİTAK B-4006 Bilim Fuarı tamamlandı