Teknoloji Bağımlılığına Karşı eğitim verildi

ASH, ŞÖNİM ve SHM personellerine yönelik “Teknoloji Bağımlılığı ”konulu eğitim verdi

GÜNCEL 3.05.2024 11:06:00 0
Teknoloji Bağımlılığına Karşı eğitim verildi

Haber: Bedrettin Şuay

Ardahan Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü, Türkiye Bağımlılıkla Mücadele Eğitimleri kapsamında İl Müdürlüğü, Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi (ŞÖNİM) ve Sağlık Hizmetleri Müdürlüğü (SHM) personellerine yönelik önemli bir eğitim düzenledi. Eğitimde, günümüzde artan bir sorun haline gelen "Teknoloji Bağımlılığı" konusu ele alındı.

Teknolojinin hızla gelişmesi ve yaygınlaşmasıyla birlikte, bireylerin dijital platformlara olan bağımlılığı da artmaktadır. Ardahan Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü, bu bağımlılığın önlenmesi ve toplumun bu konuda bilinçlenmesi adına önemli bir adım attı.

Eğitimde, teknoloji bağımlılığının tanımı, etkileri ve önlemleri konusunda detaylı bilgiler verildi. Katılımcılara, teknoloji kullanımının kontrollü bir şekilde yapılması ve bağımlılığın belirtileri konusunda farkındalık kazanmaları için pratik bilgiler aktarıldı.

Ardahan Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Mahmut Çetinkaya, eğitimle ilgili yaptığı açıklamada, "Teknoloji bağımlılığı günümüzde gençlerden yaşlılara kadar herkesi etkileyen ciddi bir sorun haline gelmiştir. Bu eğitimle, personelimizin bu konuda bilgi sahibi olmalarını ve topluma daha etkili destek sağlayabilmelerini amaçladık. Bağımlılıkla mücadelede bilinçli ve etkili bir şekilde hareket etmek, toplum sağlığı açısından son derece önemlidir." Dedi.

Eğitime katılan personeller, aldıkları bilgilerle teknoloji bağımlılığıyla mücadelede daha donanımlı hale geldiklerini ifade ettiler. Ardahan Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü, benzer eğitimlerin devam edeceğini ve toplumun farklı konulardaki bilinçlenmesine katkı sağlamaya devam edeceğini belirtti.

 


1

Lezzet ustaları geleceğin aşçılarıyla uygulamalı eğitim yaptı

2

Leylek yuvasında yangın çıktı

3

Son tarih 31 Mayıs

4

Başkan Latif şah Sural, Şemsi Bayraktar'ı ziyaret etti

5

TÜBİTAK B-4006 Bilim Fuarı tamamlandı