Haber: Bedrettin Şuay
Bakanlık tarafından tamamen yerli ve milli yazılımla geliştirilen Nüfusmatik uygulaması, ülke genelinde yaygınlaştırıldı. Ardahan dahil 81 ilde 105 noktada hizmet veren Nüfusmatiklerle nüfus müdürlüklerinin iş yükü azaltılırken, vatandaşlar işlemlerini daha hızlı ve kolay yapabilecek.
10 Ocak tarihinde ilk etapta 50 ilde hizmet vermeye başlayan Nüfusmatiklerden, bir ayda 10 bini aşkın kişi işlem gerçekleştirdi. Ardahan Merkez ilçe Nüfus Müdürü İsmail Seçkin, Müdürlüğümüz ve belirli kamu noktalarında hizmet vermeye başlayan cihazlar sayesinde, vatandaşlarımız çeşitli işlemleri kısa sürede tamamlayacak dedi.
Nüfusmatik ile yapılan işlemler arasında;
Kimlik kartı işlemleri (bilgi görüntüleme, pin ve kişisel mesaj değiştirme),
Adres beyanı,
Kimlik kartı başvurusu,
15 yaş altı çocukların ebeveynler tarafından kimlik kartı başvurusu,
Kimlik kartına e-imza ve sürücü belgesi yükleme,
Randevu işlemleri bulunuyor.
Bakanlık yetkilileri, nüfusu 50 binin üzerinde olan muhtarlıklar, havalimanları, belediyeler ve Cumhurbaşkanlığı Millet Kütüphanesi gibi noktalarda Nüfusmatiklerin yaygınlaştırılmasına yönelik planlamaların devam ettiğini açıkladı. Ardahan'da da vatandaşlar artık yoğun kuyruklara girmeden, hızlı ve güvenli bir şekilde işlemlerini tamamlayabiliyor.