Ardahan’da Aile Yılı Kapsamında Kitap Okuma Etkinliği Düzenlendi
GÜNCEL 21.04.2025 12:32:00 0

Ardahan’da Aile Yılı Kapsamında Kitap Okuma Etkinliği Düzenlendi

Ardahan Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü, "Aile Yılı" etkinlikleri kapsamında anlamlı bir etkinliğe imza attı

Haber: Bedrettin Şuay

Çocuk Hakları Komitesi Üyesi çocuklar ve aileleriyle birlikte gerçekleştirilen kitap okuma etkinliği, hem çocukların hem de aile bireylerinin katılımıyla keyifli ve verimli anlara sahne oldu.

Etkinlik sonunda, katılımcılara koruyucu ailelik ve evlat edinme hizmetleri hakkında bilgilendirme yapıldı. Koruyucu aile sisteminin önemi, çocukların sıcak bir aile ortamında büyüme hakları ve sürecin nasıl işlediği detaylı şekilde anlatıldı.

Farkındalık oluşturmak amacıyla, Ardahan’da görev yapan koruyucu ailelere özel mektuplar yazılması istendi. Çocuklar, sevgi ve minnettarlık dolu cümlelerle kaleme aldıkları mektuplarda, kendilerine yuva olan ailelere duygusal mesajlar iletti.

Aile ve toplum bilincinin güçlendirilmesi hedefiyle düzenlenen bu etkinlik, hem çocukların hem de ailelerin sosyal sorumluluk duygusunu pekiştirerek koruyucu aileliğe olan ilgiyi artırmayı amaçlıyor.

Ardahan Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü yetkilileri, benzer etkinliklerin yıl boyunca devam edeceğini ve toplumun tüm kesimlerinin bu farkındalık çalışmalarına davetli olduğunu belirtti.

 

 

 

1

PARHAD Ardahan Derneği kuruldu: Vizyon ve ilkeler belirlendi

2

Ardahan’da üç günlük kültür ve sanat şöleni: Dursun Akçam Günleri tamamlandı

3

Hasköy’de Sel Felaketi

4

Milletvekili İncesu, “Köy ve Yayla Yolu Sorunu acilen Çözülmeli”

5

Yaz Kur'an kursları 30 Haziran'da başlıyor