Haber: Bedrettin Şuay
Ardahan İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, il genelinde sürdürülen Mera Islah ve Amenajman Projeleri kapsamında çalışmalarına aralıksız devam ediyor. Bu kapsamda Damal ilçesine bağlı Eskikılıç Köyü meralarında ot verimliliğini ve kalitesini artırmak amacıyla 20-20-0 kompoze gübresi uygulaması gerçekleştirildi.
Yapılan gübreleme çalışmasıyla birlikte, meralardan elde edilen ot miktarının artırılması, yem kalitesinin yükseltilmesi ve hayvancılıkta sürdürülebilirliğin desteklenmesi hedefleniyor. Bu uygulamalar sayesinde bölge hayvancılığına önemli katkılar sağlanması bekleniyor.
Çayır, Mera ve Yem Bitkileri Şube Müdürlüğü koordinasyonunda yürütülen ıslah ve amenajman projeleri, Ardahan’ın farklı ilçelerinde de devam ediyor. İl Tarım ve Orman Müdürlüğü yetkilileri, meraların korunması ve verimliliklerinin artırılması adına bu tür çalışmaların önümüzdeki dönemlerde de süreceğini belirtti.