Başkan Demir’e AK Parti cephesinden tepkiler sürüyor

31 Mart yerel seçimlerin ardından CHP’li Faruk Demir’in yönettiği Ardahan Belediyesinde çalışanlara mobbing uygulandığı iddiaları üzerine ve maaşlarının eksik ödenmesine AK Parti cephesinden tepkiler devam ediyor.

GÜNCEL 23.05.2024 14:21:00 0
Başkan Demir’e AK Parti cephesinden tepkiler sürüyor

31 Mart yerel seçimlerin ardından CHP’li Faruk Demir’in yönettiği Ardahan Belediyesinde çalışanlara mobbing uygulandığı iddiaları üzerine ve maaşlarının eksik ödenmesine AK Parti cephesinden tepkiler devam ediyor. 

AK Parti Ardahan İl Başkanı Ersin Yılmaz, İl Genel Meclis Üyeleri ile birlikte Ardahan Belediyesi çalışanlarının yaşamış olduğu sorunlara ilişkin basın açıklaması yaptı. 

AK Parti İl Başkanı Ersin Yılmaz, CHP’li Ardahan Belediye Başkanı Faruk Demir’e çağrıda bulunarak: “İşçilerin emeği ve hakkıyla uğraşmak yerine Ardahan'ın çok büyük sorunları var bunlarla uğraşmanı tavsiye ederiz” dedi.

Geçtiğimiz yerel seçimler sonrası Ardahan Belediyesinde gelişen olayları hayret ve endişeyle gözlemlediklerini ifade eden Başkan Yılmaz şunları söyledi; “Belediye başkanlığına seçilen Faruk Demir seçim sürecinden bu yana popülist söylemleri ile işçi haklarının sözde savunuculuğunu yapan, her eyleminde ve söyleminde işçilere zam ve bir çok sosyal haklarının olacağı sözünü veren ve bu haklarının savunuculuğunu en önde yapacağını savunan Faruk Demir Belediyede çalışan işçilerimizi önce siyasi görüşüne göre dizayn edip, hatta ve hatta istifa etmeleri için büyük mobbinglere uğratmış daha sonra ise tüm işçilerin maaşlarını kesintiye uğratmıştır Faruk Demir’e buradan çağrıda bulunuyoruz. Şuan kamuda tasarruf programı gölgesine sığınıp işçilerin bu konuda mağduriyete uğratılmasını kabul etmiyoruz. Dünyanın hiç bir yerinde işçi haklarından tasarruf kabul edilmemektedir. Bizlerde memleketimizin evlatları emektar işçilerimizin bu konuda her daim savunuculuğunu yapacağız ve yanlarında olacağız. Belediye Başkanına bu gafletten çıkıp işçinin alın teri soğumadan haklarının ödenmesi çağrısında bulunuyoruz. Belediye çalışanlarını bir aile olarak gördüğünü söylüyor ardından İşçileri işten çıkarmak la tehdit ediyorsun. Belediyenin gelir ve giderlerini asmanı istedik su, emlak, Bungalov evler, hayvan pazarı, satılan arsa gelirlerini ve giderlerini açıklamıyorsun. Ayrıca 18 uygulamasını seçimden 1 ay sonra çözeceğini söylemiştin onunda takipçisiyiz hiç bir ilerleme göremiyoruz. Başkan işçilerin emeği ve hakkıyla uğraşmak yerine Ardahan'ın çok büyük sorunları var bunlarla uğraşmanı tavsiye ederiz. İşçi hakları dahil seçim öncesi vaatlerin tamamının takipçisi olacağız” diye konuştu.

 

ŞENOL KİRMAN/ARDAHAN MEDYA


1

PARİM SPOT MOBİLYA: KURBAN BAYRAMINIZ MÜBAREK OLSUN

2

KURBAN BAYRAMI’NDA ÇOCUK PSİKOLOJİSİNE DİKKAT!

3

Başkan Tolga Salman Gürbüz: Kurban Bayramınız kutlu olsun

4

Jandarma Teşkilatı’ndan Vali Çiçek’e 185. kuruluş yıl dönümü ziyareti

5

Ardahan’da 16 bin öğrenci karne sevinci yaşadı