Çıldır
GÜNCEL 1.10.2024 13:18:00 0

Çıldır'da Amatör Haftası Kapsamında Satranç turnuvası düzenlendi

Çıldır’da Amatör Haftası kapsamında İlkokul, Ortaokul ve Liseler arası satranç turnuvası düzenlendi

Haber: Bedrettin Şuay

Ardahan'ın Çıldır ilçesinde, Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Adnan Korkut'un öncülüğünde Amatör Haftası kapsamında İlkokul, Ortaokul ve Liseler arası satranç turnuvası düzenlendi. Turnuva, gençlerin zihinsel becerilerini geliştirmek ve satranca olan ilgiyi artırmak amacıyla gerçekleştirildi.

Turnuvaya katılan okullar, farklı yaş gruplarından öğrencileri ile yarışarak kıyasıya mücadele etti. Katılımcılar, stratejik düşünme yeteneklerini sergileme fırsatı bulurken, aynı zamanda arkadaşlarıyla keyifli bir rekabet ortamı oluşturdu.

Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Adnan Korkut, turnuva öncesinde yaptığı açıklamada, "Bu tür etkinlikler, gençlerimizin sosyal ve zihinsel gelişimine büyük katkı sağlıyor. Amacımız, sporun yaygınlaşmasını desteklemek ve gençlerimize satranç gibi zeka oyunlarıyla ilgili fırsatlar sunmaktır" ifadelerini kullandı.

 

1

PARHAD Ardahan Derneği kuruldu: Vizyon ve ilkeler belirlendi

2

Ardahan’da üç günlük kültür ve sanat şöleni: Dursun Akçam Günleri tamamlandı

3

Hasköy’de Sel Felaketi

4

Milletvekili İncesu, “Köy ve Yayla Yolu Sorunu acilen Çözülmeli”

5

Yaz Kur'an kursları 30 Haziran'da başlıyor