İstanbul Erkek Lisesi Mezunları Ardahan’dan mutlu ayrıldı
GÜNCEL 6.07.2025 09:30:00 0

İstanbul Erkek Lisesi Mezunları Ardahan’dan mutlu ayrıldı

İstanbul Erkek Lisesi Mezunları, geçtiğimiz yıl gerçekleştirdikleri gezinin ardından bu yıl da Ardahan’ı ziyaret etti.

Üç gün süren gezi boyunca kentin doğal ve tarihi güzelliklerini keşfeden mezunlar, yoğun yağışa rağmen şehirden memnun ayrıldı.

Ziyaret boyunca İstanbul Erkek Lisesi Mezunlarına, Ardahan İl Kültür ve Turizm Müdürü Uğur Dede de eşlik etti. Müdür Dede, misafirlere bölgenin tarihi, doğal ve kültürel değerleri hakkında bilgiler vererek rehberlik yaptı.

Geçen yıl gerçekleştirilen gezide tüm güzellikleri görmeye zaman yetmeyince bu yıl yeniden Ardahan’a gelen grup, bu yıl da tüm noktaları tamamlayamayınca 2026 yılı için yeni bir gezi planı yaptı.

İl Kültür ve Turizm Müdürü Uğur Dede, bu tür ziyaretlerin Ardahan’ın tanıtımına büyük katkı sunduğunu belirterek, İstanbul Erkek Lisesi Mezunlarına teşekkür etti.

İşte 3 Günlük Gezi Programı:

1. Gün – 4 Temmuz 2025, Cuma:
Kars Havalimanı’na inişin ardından Ardahan’a geçildi. Öğle yemeği sonrası Kinzi Kalesi ve Yalnızçam Yaylası ziyaret edildi. Damal’daki Atatürk silüeti ise yağış nedeniyle seneye ertelendi.

2. Gün – 5 Temmuz 2025, Cumartesi:
Grup sabah Posof’a hareket etti. Gün boyunca Savaşır Kalesi, Alköy’deki Sülüklü ve Kamışlık Gölleri, Çak Kalesi, Kanlı Göl, Ayaz Gölleri ve Kol Kalesi gezildi. Öğle yemeği Posof Savahil Otel’de alındı.

3. Gün – 6 Temmuz 2025, Pazar:
Son gün Kazankale gezisiyle başladı. Ardından öğle yemeği alındı ve Kars Havalimanı’ndan İstanbul’a dönüş yapıldı.

Yoğun yağmura rağmen programı tamamlamaya çalışan grup üyeleri, doğası ve misafirperverliğiyle öne çıkan Ardahan’dan mutlu ayrıldıklarını ifade etti.

1

ARDAHAN’DA GÜZELLİĞİN YENİ ADRESİ: TUTKU

2

İstanbul Erkek Lisesi Mezunları Ardahan’dan mutlu ayrıldı

3

Ardahan Belediyesi’nden Park ve Bahçelerde Temizlik Seferberliği

4

ARÜ Süphan Dağı Zirvesinde

5

Bakan Göktaş’tan Sosyal Destek Vurgusu