ÖĞRENCİLERE MESLEKİ TAVSİYELER

Ardahan'da lise öğrencilerine yönelik mesleki tanıtım günleri düzenledi

GÜNCEL 29.05.2023 12:18:00 0
ÖĞRENCİLERE MESLEKİ TAVSİYELER

Haber: Bedrettin Şuay

25-26 Mayıs 2023 tarihlerinde  İŞKUR İl Müdürlüğü, İl Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı lise ve dengi okullarda eğitim gören 11.ve 12’nci sınıf öğrencilerine yönelik bürokratlar ve meslek kuruluşlarından katılımcılar meslekleri hakkında öğrencilere tavsiyelerde bulundular. 

Gençlik Merkezi’nde düzenlenen Mesleki Tanıtım programında Vali Hüseyin Öner, Cumhuriyet Başsavcısı  Mehmet Karabulut, Ardahan Baro Başkanı Murat Yolcu, Posof Belediye Başkanı Cahit Ulgar, Çıldır Belediye Başkanı Yakup Azizoğlu, Göle Belediye Başkanı İlhan Gültekin, İl Milli Eğitim Müdürü  Erhan Bulut, Gençlik ve Spor İl Müdürü  Ramazan Demir, İl Sağlık Müdürü Dr. Erkan Özdemir, İl Tarım ve Orman Müdür Muhammet Fatih Cineviz, Ardahan Damızlık Birliği Başkanı Yunus Baydar, Ardahan Üniversitesi Müh. Fak. Dekanı  Prof. Dr. Okan Eştürk, Ardahan Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı  Çetin Demirci, Çevre Şehircilik İl Müdürlüğü Çevre Mühendisi  Sümeyra Omar, Ardahan Üniversitesi Aşçılık ve Gastronomi bölümünden  Öğr. Gör. Salih Çakıcı, Aras Elektrik A.Ş’den  Elektrik Mühendisi  Çağdaş Kaplan, Peynircilik  mesleğini anlatan Kadir Osmanoğlu ve sanayi esnaflarından İsmail Kahya meslekleri ile ilgili öğrencilere tavsiyelerde bulundular. 

İŞKUR İl Müdürü Ahmet Sonkaya, “Meslek tanıtımındaki amacın üniversite tercihleri öncesinde öğrencilerimize yardımcı olmak, yanlış meslek seçiminin olumsuz etkilerini gidermek, kariyer yolunda öğrencilerimizi yalnız bırakmamaktır. Gençlerimizin en önemli gelişim ödevlerinden birisi mesleğini doğru seçmesidir. Doğru meslek seçimi yoluyla kaliteli gelecek kazanabilmenize büyük önem veriyoruz” dedi.

Sonkaya yaptığı açıklamada; “Öğrencilerimizin, kendilerine en uygun mesleği seçmesi ve mezun olması sonucu çalışma hayatına geçişte severek yapacakları iş bulmalarını kolaylaştıracaktır. İlgi ve beceriler doğrultusunda kendilerine en uygun mesleği seçerek ekonomik ve yapısal dönüşüme uyum sağlamalarıyla birlikte ülkemize değerli hizmetler sunmalarını beklemekteyiz. Akademik başarı ne kadar iyi olursa olsun, yanlış seçilen bir meslek ömür boyu çalışma hayatının mutsuz bir şekilde geçmesine sebep olmaktadır. Bu aşamada öğrencilerimizin kendilerini iyi tanımaları gerekir.  Aile, arkadaş ve öğretmen desteğini almaları çok önemlidir. Meslek Seçimi ani karardan ziyade üzerinde uzunca düşünülmesi gereken ve hayatın tamamını etkileyen çok önemli bir yol ayrımıdır. Günümüzde bilim ve teknolojideki hızlı değişimin etkisi ile meslek çeşitleri hızla artmaktadır. Seçilecek meslekte araştırma yapılarak karar verilmelidir. Meslek seçmek, yaşam biçimini seçmektir. Bu nedenle doğru ve gerçekçi seçim yapılması önemlidir. Öğrencilerimize şimdiden başarılar diliyorum” diye konuştu.

 


1

Başkan Faruk Demir, mal varlığını açıkladı

2

Milletvekili Koç, “Şehrimizi doğunun incisi haline getireceğiz”

3

HER KESİME ULAŞARAK PROJELERİNİ ANLATIYOR

4

Seçim günü hava durumu nasıl olacak?

5

DÖRDÜNCÜ TAZİYE EVİ HİZMETE AÇILDI