Ölçek Köyü ilk ve orta okulunda kütüphane açıldı

Fenerbahçe Üniversitesi Sağlık Kültür Spor Daire Başkanı merhum Alaattin Fırat Şentürk’ün anısına yapılan ‘Köy Okulu Kütüphanesi’ projelerinin üçüncüsü Ardahan Ölçek köyü  İlk ve Ortaokulu’nda açıldı

GÜNCEL 19.04.2024 11:52:00 0
Ölçek Köyü ilk ve orta okulunda kütüphane açıldı

Haber: Bedrettin Şuay

Ardahan'ın Ölçek köyünde bulunan İlk ve Ortaokulu'na, Fenerbahçe Üniversitesi Sağlık Kültür Spor Daire Başkanı merhum Alaattin Fırat Şentürk'ün anısına yapılan 'Köy Okulu Kütüphanesi' projesinin üçüncüsü, coşkuyla açıldı. Bu özel günde Ardahan Belediye Başkanı Faruk Demir, İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Uzantı, Müdür Yardımcısı Akın Koç ve Şentürk Ailesi'ni temsilen Derya Şentürk ve Gökhan Sabit Şentürk kardeşlerin katılımıyla, anlamlı bir tören gerçekleştirildi.

Köy okullarının kütüphane ihtiyacına dikkat çekmek ve eğitimde fırsat eşitliği sağlamak amacıyla başlatılan bu projenin üçüncü adımı, Ardahan'ın eğitim ve kültür hayatına önemli bir katkı sağlıyor.

Açılış töreninde konuşan Ardahan Belediye Başkanı Faruk Demir, "Eğitim, toplumların gelişiminde temel bir unsur olduğu gibi, köylerimizin de kalkınmasında önemli bir rol oynar. Bu projenin hayata geçirilmesiyle, Ölçek köyümüzdeki gençlerimiz daha iyi bir eğitim ve okuma alışkanlığı kazanacaklar. Bu anlamlı hediye için Fenerbahçe Üniversitesi'ne ve Şentürk Ailesi'ne teşekkür ediyorum." dedi.

İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Uzantı ise, "Kütüphaneler, çocuklarımızın hayal dünyalarını geliştirmek, bilgi birikimlerini artırmak ve onları geleceğe hazırlamak adına önemli birer merkezdir. Bu kütüphanenin açılmasıyla birlikte, Ölçek köyünde yaşayan çocuklarımızın eğitimine destek olacak bir ortam daha oluşmuştur. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum." şeklinde konuştu.

Kütüphanenin açılışı, Şentürk Ailesi'nin katkıları ve Fenerbahçe Üniversitesi'nin öncülüğünde gerçekleşen bu değerli projenin, Ardahanlı gençlere ve köy okullarına uzun yıllar boyunca hizmet etmesi bekleniyor.

 


1

Birleşik Kamu-İş Konfederasyonundan 1 Mayıs açıklaması

2

HAK-İŞ 1 Mayıs'ta taleplerini sıraladı

3

Fatih Erbakan Göle halkına teşekkür için geliyor

4

ARÜ’den Gürcistan üniversitelerine ziyaret

5

Otomobilde, sevdiği şarkıları dinleyerek gezme hayali gerçekleşti