Sosyal Güvenlik Haftası Kutlanıyor

13-19 Mayıs tarihleri arasında kutlanacak olan Sosyal Güvenlik Haftası kapsamında, Ardahan’da da toplumda sosyal güvenlik bilincinin geliştirilmesi ve yaygınlaştırılması amaçlanıyor.

GÜNCEL 17.05.2024 10:55:00 0
Sosyal Güvenlik Haftası Kutlanıyor

Her yıl 16 Mayıs’ı içine alan hafta, Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) tarafından Sosyal Güvenlik Haftası olarak kutlanıyor. Bu yıl da 13-19 Mayıs tarihleri arasında kutlanacak olan Sosyal Güvenlik Haftası kapsamında, toplumda sosyal güvenlik bilincinin geliştirilmesi ve yaygınlaştırılması amaçlanıyor.

Ardahan SGK İl Müdürü Fahri Toprak Vargün, Sosyal Güvenlik Haftası ile ilgili yazılı basın açıklaması yayınladı. 

Sosyal Güvenlik Haftası’nın toplumda sosyal güvenlik bilincinin geliştirilmesi ve yaygınlaştırılması için önemli bir fırsat olduğunu ifade eden Vargün şunları söyledi; 

Sosyal güvenlik, bireylerin hastalık, yaşlılık, işsizlik ve kaza gibi risklere karşı koruyan ve yaşam standartlarının korunmasını sağlayan bir sistemdir. SGK tarafından yürütülen sosyal güvenlik sistemi, sağlık sigortası, emeklilik sigortası, işsizlik sigortası ve kaza sigortası gibi çeşitli dalları kapsamaktadır. Türkiye olarak ne kadar güçlü olduğumuzu salgın döneminde tüm dünyaya gösterdik. Ülkemiz, bu sıkıntılı günlerde sağlam temeller üzerine inşa edilen Genel Sağlık Sigortası sistemimiz sayesinde tüm dünyaya örnek oldu ve Ülkemizde Genel Sağlık Sigortasının kapsamı bugün yüzde 99,3’e ulaşmış durumda. Genel Sağlık Sigortası kapsamında sağlık hizmetlerinden faydalanmak için geliri brüt asgari ücretin üçte birinin üzerinde olan kişiler 2024 yılı için 600,08 TL GSS Primi ödeyerek bu kapsamda sağlık hizmetlerinden yararlanma hakkına sahip oluyorlar. Sosyal Güvenlik Reformu’nun hayata geçmesi ile birlikte atılan önemli adımlardan bir tanesi de kayıtlı istihdamın özendirilmesi ve bu bilincin arttırılmasına yönelik çalışmaların önem kazanmasıdır. Cezanın yerini teşvikin, denetimin yerini rehberliğin aldığı bir anlayışı hayata geçirmeye çalıştık ve bilinçlendirme, farkındalık, etkin rehberlik ve denetim faaliyetlerine öncelik verdik. Hafta kapsamında kayıt dışı istihdamla mücadele konusunda çalışmalarımıza değinerek toplumun tüm kesimlerinde sigortalı çalışmaya destek verilmesi konusunda farkındalık yaratmak istiyoruz. Kurum olarak verdiğimiz hizmetlerin iyileştirmesi, prim teşviki uygulamaları, veri paylaşımına dayalı çapraz denetimler, bilgilendirme ve bilinçlendirme çalışmaları, yenilikçi uygulamalarımız ve tabii ki kayıt dışı istihdamın yoğun olduğu alanlarda hayata geçirdiğimiz projeler kayıt dışı istihdamın azaltılması hususunda önemli katkı sunmaktadır. İl Müdürlümüzce yapılan çalışmalar neticesinde Kurum Başkanlığımızca belirlenen performans hedeflerinde 2024/ Nisan Ayı itibariyle Türkiye 1.’si olunmuş, ayrıca çevre bilinci ve sürdürülebilirlik İlkesi doğrultusunda Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından tüm kamu kurumlarında uygulanması öngörülen “Sıfır Atık Projesi Belgesini” almaya hak kazanılmıştır”.

 

ŞENOL KİRMAN/ARDAHAN MEDYA


1

SERKA Yönetim Kurulu Vali Çiçek başkanlığında toplandı

2

Devlet Hastanesinde ilk defa Gerontolog göreve başladı

3

55 gram metamfetamin ele geçirildi

4

Milli Eğitim Müdürü Yusuf Uzantı, Damal’da okulları ziyaret etti

5

Ardahan’da festival tarihleri belli oldu