STK’LARDAN AYHAN OGAN’A SUÇ DUYURUSU

Ardahan’da STK’lar, Millet İttifakı Cumhurbaşkanı adayı ve CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun yüksek oy aldığı illeri sıralayarak, "PKK ile bağlantılı" gösteren Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Ayhan Ogan hakkında suç duyurusunda bulundu

GÜNCEL 26.05.2023 16:59:00 0
STK’LARDAN AYHAN OGAN’A SUÇ DUYURUSU

ŞENOL KİRMAN/ARDAHAN MEDYA

Ardahan’da STK’lar, Millet İttifakı Cumhurbaşkanı adayı ve CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun yüksek oy aldığı Ardahan’ın da içinde bulunduğu illeri sıralayarak, "PKK ile bağlantılı" gösteren Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Ayhan Ogan hakkında suç duyurusunda bulundu.

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Ayhan Ogan, Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'na yüksek oy veren Doğu ve Güneydoğu illerini "PKK bağlantılı" olarak göstermişti. Ogan, sosyal medya hesabından paylaştığı bir tablo ile Kılıçdaroğlu'na bu illerden yüksek oranda oy verildiğini belirtmiş ve "Sayın Kılıçdaroğlu vatanseverdir, PKK ile ne alakası var canım" ifadelerini kullanmıştı.

Ardahan Baro Başkanlığı, Ardahan Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığı, Ardahan Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanlığı, Ardahan Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanlığı, Ardahan Arıcılar Birliği Başkanlığı, Ardahan Kent Konseyi Başkanlığı, Mali Müşavirler Odası Ardahan İl Temsilciliği ve Türk Eczacılar Birliği Ardahan İl Temsilciliği, Kılıçdaroğlu’nun yüksek oy aldığı illeri sıralayarak, ‘PKK ile bağlantılı' gösteren Ogan hakkında Ardahan Cumhuriyet Başsavcılığı'na “Halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama” suçunu işlediği gerekçesiyle suç duyurusunda bulundu.

Suç duyurusunun ardından Ardahan Baro Başkanlığında, Ardahan Baro Başkanı Murat Yolcu, ATSO Başkanı Çetin Demirci, Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı İskender Alihanoğlu, Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Asim Özer, Kent Konseyi Başkanı Burak Taştan ve Mali Müşavirler Odası Ardahan İl Temsilcisi Yüksel Tırpancı’nın katılımıyla ortak basın açıklaması yapıldı. 

Basın açıklamasını okuyan Ardahan Baro Başkanı Murat Yolcu, Ayhan Ogan hakkında suç duyurusunda bulunduklarını belirterek; “Bu suç teşkil eden, hakaretamiz, ayrıştırıcı, hedef gösteren ve birlik beraberliğimiz ile kardeşliğimizi hedef alan ifadeyi esefle kınıyor, bu şahısla alakalı gereğinin yapılması için sorumlu ve yetkili kurumları göreve davet ederek başta necip Ardahan halkı olmak üzere adı zikredilen diğer illere mensup hemşerilerimiz adına bu talihsizliklerin tekrar etmemesi adına sürecin takipçisi olacağız” dedi.

Ayhan Ogan ile ilgili gereğinin yapılması için yetkili kurumları göreve davet eden Baro Başkanı Yolcu konuşmasında şu ifadelere yer verdi; “13. Cumhurbaşkanlığı ve 28. dönem Milletvekilliği seçimi 14 Mayıs 2023 tarihinde yurt sathında olduğu gibi serhat şehrimiz Ardahan’da da yapılarak tamamlanmıştır. Seçim sürecinde ülkemizin bir kısım yerlerinde münferit olumsuzluklar yaşanmışsa da, seçim süreci Ardahan’ımızda adeta bir demokrasi şöleni ve kardeşlik havası içerisinde tamamlanmış, seçim neticesi ilimizde seçime katılmış tüm siyasi partiler ve adaylar tarafından büyük bir olgunluk ve saygı ile kabul edilerek Ardahan halkına minnet ve teşekkür dilekleri iletilmiştir. Ne yazık ki; serhat şehrimize hakim olan bu kardeşlik ortamının, Ardahan’ımızı ve halkını tanımayan bir kısım kendini bilmezler tarafından lekelenmeye çalışılmasına tanık olma talihsizliğini yaşamaktayız. 

Son olarak; “Ayhan Ogan” isimli bir Twitter hesabından, serhat şehrimiz Ardahan’ın isminin birinci sırada olduğu ve bir siyasi partinin sözde etkin olduğu iddiası ile bir takım illerin isminin bulunduğu liste yayınlanmak suretiyle, ana muhalefet partisinin 2018 seçimleri ile bu partinin genel başkanının 2023 seçimlerinde Cumhurbaşkanlığı adaylığı seçimlerinde aldığı oy oranlarının kıyaslanması üzerinden; “Sayın Kılıçdaroğlu vatanseverdir PKK ile ne alakası var canım” şeklinde bir ifadeyle kentimizde bu adaya verilen oyların kaynağını bir terör örgütüyle bağdaştırma gafletinde bulunulmuştur. Öncelikle bilinmesini isteriz ki; Ardahan Halkı geçmişte ve bugün olduğu gibi gelecekte de; Türkiye’nin bağımsızlığı, ülkemizin bölünmez bütünlüğü, demokrasi, hukukun üstünlüğü, adalet, halkların kardeşliği, toplum refahı, temel hak ve hürriyetlerden taraf olmuş, ebedi vatanımız Anadolu’nun, en ücra, en soğuk, en zor coğrafyasında serhat bekçiliğini yapmış ve yapmaya da devam edecektir. Ne yazık ki; bu talihsiz ifadeyi yayınlayan zat, siyasi tercihleri nedeniyle sadece Ardahan halkına ve adı geçen diğer şehirlerimizde yaşayan bu ülkenin onurlu yurttaşlarına hakaret etmekle kalmamış, bu insanları bazı marjinal gruplar karşısında hedef haline getirdiği gibi, başta Anayasamızın 67. maddesiyle güvence altına alınmış; “Vatandaşlar, kanunda gösterilen şartlara uygun olarak seçme, seçilme ve bağımsız olarak veya bir siyasi parti içinde siyasi faaliyette bulunma ve halkoylamasına katılma hakkını” ihlal ettiği gibi Türk Ceza Kanununun 216. maddesi ile tanımlanmış “Halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama” suçunu da alenen gerçekleştirmiştir. 

Biz imzası bulunan meslek ve sivil toplum örgütleri olarak; bu suç teşkil eden, hakaretamiz, ayrıştırıcı, hedef gösteren ve birlik beraberliğimiz ile kardeşliğimizi hedef alan ifadeyi esefle kınıyor, bu şahısla alakalı gereğinin yapılması için sorumlu ve yetkili kurumları göreve davet ederek başta necip Ardahan halkı olmak üzere adı zikredilen diğer illere mensup hemşerilerimiz adına bu talihsizliklerin tekrar etmemesi adına sürecin takipçisi olacağımızı kamuoyuna saygı ile ilan ediyoruz”.


1

Ölçek Köyü ilk ve orta okulunda kütüphane açıldı

2

Göle Sosyal Hizmet Merkezi Personellerine Teknoloji Bağımlılığı eğitimi verildi

3

Şehit İbrahim Erdoğan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Öğrencilerinden anlamlı etkinlik

4

Başkan Kurukaya’nın ilk icraatı temizlik oldu

5

Belediye Meclisi toplandı, yeni komisyon üyeleri belirlendi